Pressreleaser
Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige.
2009-08-26: Max stödjer Mentors arbete för ungdomar
Organisationen Mentor Sverige, som jobbar för att unga ska stå emot våld och droger, får stöd av Max Hamburgerrestauranger AB, som vill ta ett socialt ansvar på ett tydligt sätt. Max kommer att bidra med matkuponger till de mentorpar som ingår i Mentors verksamhet samt synliggöra sitt samarbete med Mentor på brickunderlägg.
2009-07-15: Rekordvinst för Max trots lågkonjunktur
Max trotsar lågkonjunkturen och redovisar rekordresultat efter första halvåret 2009, det bästa halvårsresultatet i företagets historia. Omsättningen ökade med 8 procent till 523 Mkr samtidigt som resultatet efter finansiella poster ökar med drygt 55 procent till 37, 3 Mkr.
2009-06-15: Mexico-inspirerad burgare föll juryn i smaken
Vid lunchtid i fredags avgjordes Hamburger-SM. Vinnarburgaren gjordes av 28-åriga Andreas Lännerberg från Lund. I receptet ingår svenskt nötkött, guacamole, stark salsa och cheddarost. Totalt tävlade fem finalister inför en namnkunnig jury.
2009-06-11: Max krig mot fettet fortsätter
Sedan 2003 har Max Hamburgerrestauranger gjort ett årligt fettbokslut som visar hur mycket vi lyckats skära ner på fettet under året som gått. På fem år har vi blivit hela 876 ton lättare! Nu är det dags att redovisa vårt hälsoarbete för 2008. Och på tal om lättare, ni minns väl Johan Groundstroem, som gick ner 30 kg på 90 dagar med hjälp av hamburgare. Hur har det gått för honom?
2009-06-03: MAX tilldelas Lions Livskvalitetspris vid ceremoni i Umeå
Vid Lions årliga riksmöte i Umeå delades Årets livskvalitetspris ut till hela MAX hamburgerkedja. Lions tycker att MAX lägger ner stort arbete för att erbjuda en meningsfull tillvaro åt personer med funktionsnedsättning.
2009-05-22: Max satsar på Mälarregionen - öppnar i Enköping
MAX Hamburgerrestauranger är den snabbmatskedja som expanderar snabbast i Sverige. Nu öppnar man äntligen sin första restaurang i Enköping. Efter flera års letande efter lämpligt läge avslöjar det norrländska familjeföretaget sin nästa etablering.
2009-05-18: MAX prisas för gröna framgångar
Max Hamburgerrestauranger har tilldelades utmärkelsen Excellence in Eco-Innovation. Prisutdelningen ägde rum vid ett arrangemang kallat Play 4 the Planettm. Bakom initiativet står bolaget Sustainable Leadership. Syftet var att under festliga former uppmärksamma föredömen för att skapa ett nytt, grönt samhälle.
2009-05-06: MAX och Luleå kommun i unikt samarbete
I ett EU-finansierat projekt som nu pågår kartläggs olika organisationers företagsklimat ur ett socialt hållbarhetsperspektiv. Syftet med projektet är att dra slutsatser om hur en organisation kan öppna upp "dörrar" för personer med funktionsnedsättning och erbjuda dem arbete.
2009-03-19: Max etablerar sig i Saudiarabien
Det svenska familjeföretaget Max inleder sin internationella expansion genom att etablera sig i Saudiarabien. Målet är att öppna drygt 30 Max-restauranger inom tio år. Expansionen sker genom franchising och innebär investeringar på cirka 300-400 miljoner kronor under en tioårsperiod. Detta är första steget för etableringar i flera länder i Mellanöstern.
2009-03-09: Reinfeldt först att ta emot Max klimatbokslut
Statsminister Fredrik Reinfeldt besökte Max Hamburgerrestaurangers huvudkontor i Luleå den 9 mars. Vid besöket lämnade Max VD Richard Bergfors över företagets första klimatbokslut. I samarbete med Det naturliga steget har Max analyserat sitt klimatarbete i ett klimatbokslut. Det visar att företag kan arbeta långsiktigt och lönsamt med miljöfrågor. Nu hoppas Max att man genom detta kan inspirera kollegor i branschen.