Tonkatsu på friterad kycklingburgare med kokt ris, snabbkimchi och BBQ-majonnäs
Crispy kycklingburgare, kokt ris, snabbkimchi, BBQ-majonnäs, signerat @innovativgastronomi
Ingredienser
4 portioner
4 st crispy kycklingburgare
0,5 l olja till fritering, t.ex neutral rapsolja
4 portioner kokt ris
1 kruka koriander till garnering
Snabbkimchi
4 vitlöksklyftor
1/2 gul lök, grovt hackad
1 msk råsocker
2 msk koreanskt chilipulver/chiliflakes
1 dl fisksås
En 2 cm lång bit ingefära
1/2 salladskål, finstrimlad
BBQ-majonnäs
2 dl MAX majonnäs
0,5 dl BBQ-sås
1 krm salt
MAX-produkter
- Crispy Chicken Burger
- Majonäs
Tillagning - Gör så här
1. Börja med att skiva salladskålen så tunt som du bara kan med en kniv, använd gärna mandolin ifall du har en. Lägg den skivade kålen i en bunke med isvatten och låt den krsita till sig i cirka 15 minuter.
2. Ta fram en mortel eller matberedare och lägg i vitlöksklyftor, gul lök, råsocker, chilipulver, fisksås och ingefära. Kör till en jämn röd smet.
3. Häll av isvattnet från kålen och torka i en salladsslunga eller ett durkslag. Blanda därefter kålen med kryddpastan du gjort. Blanda i lite av kryddpastan eftersom och smaka av så att du hittar en nivå på styrkan som du gillar. Låt sedan stå till servering.
4. BBQ-majonnäsen: Ta fram en skål och blanda majonnäs och BBQ-sås, smaka av med salt. Fyll upp i en "dressingflaska" eller servera direkt från skålen.
5. Ta fram en kastrull som är nog vid för att rymma kycklingburgaren, fyll med olja och värm till cirka 185 grader. Fritera kycklinburgaren tills den fått en fin gyllene färg, cirka 3-4 minuter. Ta sedan upp den och låt den rinna av på ett hushållspapper.
6. Vid servering: Skiva kycklingburgaren i cirka 2 cm breda skivor, bottna en tallrik eller skål med nykokt ris, lägg på den krispiga kycklingen, klicka eller ringla över majonnäsen och servera med en hög av komchi. Toppa rätten med färsk koriander, njut!
Receptet är skapat av innovativgastronomi - du hittar han här.