Vegoburgare med öl-karamelliserad lök
Frisco bröd, vegobiffar, vegansk ost, öl-karamelliserad lök, vegansk majonnäs, inlagd gurka, signerat @sofiavonporat
Ingredienser
4 fricso hamburgerbröd
4 skivor vegansk ost
2 silverlökar
100 gram mjölkfritt margarin
3 msk muskovadosocker
1 dl mörk öl
4 st vegobiffar
4 msk vegansk majonnäs
Inlagd gurka, efter smak
Ruccola
MAX-produkter
- Friscobröd
Tillagning - Gör så här
1. Skala och skiva löken och bryn sedan i margarin under omrörning i cirka 15 minuter. Tillsätt socker och stek ytterligare några minuter, häll sedan på öl och låt koka in.
2. Stek vegobiffarna och värm gärna bröden på en grill eller i stekpanna. När ena sidan på biffen är stekt får du gärna lägga på ostskivorna och låta dem smälta lite av värmen.
3. Montera ihop burgarna med majonnäs i botten, ruccola, vegobiff och toppa med den karamelliserade löken och inglad gurka. Njut!
Receptet är skapat av sofiavonporat - du hittar henne här.