Regnbågssandwich med currytofu
Frisco toast, currytofy, rödkål, avokado, morot, majonnäs, koriander, signerat @goodeatings
Ingredienser
Currytofu
200 g rökt saltad tofu ( om tofun ej är saltad, tillsätt salt efter smak), skuren i bitar om 0,5x0,5 cm
2 salladslökar, fint hackade
0,5 gul paprika, hackad till liknande storlek som tofun
1,25 dl vegansk majonnäs
1 tsk färsk citronsaft
2-2,25 tsk currypulver
svartpeppar.
Masserad rödkål
4 dl rödkål, fint strimlad
2 msk färsk citronsaft
1 nypa salt
8 skivor Frisco Hot Mealt-toast (produkt utgått)
3 morötter, hyvlade på längden med hjälp av en potatisskalare
1 avokado, skivad
4 nätta nävar bladgrönt eller salladsblad
En stor näve koriander (om man gillar det)
MAX-produkter
- Frisco Hot Melt Toast
Tillagning - Gör så här
Börja med att förbereda din currytofu genom att blanda alla ingredienser väl i en skål. Röran ska smaka rökigt med en hint av curry samt vara en färlig gul färg.
Massera sedan din rödkål i en skål med färsk citronsaft och en nypa salt tils den blivit mjukare och glänser. Detta tar bara någon minut.
Till sist rostar du dina frisco hot mealt-toast, och om du vill kan du smöra dem med mjölkfritt smör. Börja sedan med sallad i botten följt av masserad rödkål, hyvlad morot, en generös klick av currytofyröran, skivad avokado och koriandert. Placera sedan den andra skivad frisco hot mealt-toast som ett lock.
Receptet är skapat av goodeatings - du hittar henne här.