Hoppa över navigation

Hot ´n Spicy Buffalo Crispy Nuggets

Hot ´n Spicy Buffalo Crispy Nuggets med blåmögel & sötstark dipsås och selleri & rädiscrudite. 

Ingredienser

16-20 Crispy Nuggets
1 sats Hot n’ Spicy Buffalo Sauce, se recept nedan
1 sats Blåmögelostdipp, se recept nedan
1 sats Sötstarkdipp, se recept nedan
1 knippe stjälkselleribitar
1 knippe rädiseklyftor

MAX-produkter

  • Crispy Nuggets

Tillagning - Gör så här

Hetta upp en panna/fritös/ugn och tillred nuggets tills de är varma och knapriga.
Ljumma upp Buffalo Saucen under tiden. När nuggets är klara, vänd i Buffalo Sauce och lägg upp direkt. Servera med de 2 dipperna och selleri & rädisor.

Hot n’ Spicy Buffalo Sauce
1 ½ dl Hot sauce, ex Tabasco, Frank’s; valentinas, m.fl.
100 g smör
1 ½ msk vitvinsvinäger
¼ tsk cayennepeppar
1/8 tsk vitlökspulver
½ tsk Worcestershiresås
1 msk farinsocker
½ tsk salt


Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt upp tills smöret smält och de
första bubblorna kommer. Dra åt sidan men håll den ljummen till servering.

Blåmögeldipp
1 ½ dl cremé fraiche
¾ dl majonnäs
1 klyfta vitlök, finriven el pressad
2 msk citronjuice, färskpressad
100 g blåmögelost, smulad
salt


Vispa ihop Cremé fraiche med majonnäs, vitlök och citron. Vänd sen i osten och smaka av med salt

Sötstark-dipp
2 dl Nyponsoppa
1-2 msk Sriracha – beroende på smärttröskel ;)
2 msk ättika
2 msk strösocker
½ tsk ingefära, malen
1 nypa salt


Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull, koka upp, ta av från värme och smaka av med
mer ättika, socker, ingefära vid behov. Ät och njut!