Green Plant Beef burger!
Om det är något vi kan så är det gröna burgare! Här är en grön specialare.
Ingredienser
För 4 personer
Spenatbröd (10 st)
150 g fryst spenat, tinat och väl avrunnen
25 g jäst
5,5 dl vetemjöl
2,5 dl vatten, fingervarmt
2 msk olivolja
1 tsk salt
4 msk svarta sesamfrön
Ärthummus:
250 g gröna ärtor
1 vitlöksklyfta, riven
4 msk olivolja
1 msk tahini
2 tsk citronsaft
1 krm citronzest
salt och peppar efter smak
Grillade grönsaker:
1 zucchini
1 aubergine
1 rödlök
4 msk olivolja
4 sparrisar
salt och peppar
Till servering:
1 strimlad rödbeta
1 dl mangoldskott
2 dl grönkål, repad
1 dl harsyra
4 st Delifresh Plant beef
4 msk vegansk majonnäs
Tillagning - Gör så här
Spenatbröd
Smula jästen i en bunke och rör ned det fingervarma vattnet tills jästen löst upp sig. Rör ned spenat, mjöl, salt och olivolja och arbeta degen i tio minuter för hand eller fem minuter i maskin. Sätt ugnen på 225 C°. Täck bunken och låt jäsa i 30 minuter. Lägg degen på mjölat bakbord och skär upp degen i tio bitar. Forma dem till bollar, lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk.
Pensla med vatten och strö över de svarta sesamfröna. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Tag ut bröden och låt svalna. Frys in bröden du inte använder!
Ärthummus
Tina ärtorna och lägg i en skål tillsammans med vitlök, tahini, citronsaft, salt och peppar. Mixa till en slät röra. Tillsätt lite vatten ifall smeten blir för tjock. Blanda ned olivolja och citronzest och smaka av.
Grillade grönsaker
Skiva zucchini, rödlök och aubergine i ca 0,5 cm tjocka skivor. Dela sparrisarna. Pensla grönsakerna med olivolja. Värm en grillpanna och grilla de oljade grönsakerna på hög värme tills de blivit genomstekta och fått fina ränder. Salta och peppra.
Dela fyra bröd och rosta dem lätt. Stek Delifresh Plant beef enligt anvisningar på paketet. Placera dina goda, gröna ingredienser mellan bröden och toppa med majonnäs.
Servera och njut.