Brunchburgare
Burgare till frukost?
Ingredienser
4 pers
4 st friscobröd
4 st plant beef
50 g babyspenat
1 tomat
4 ägg
1 kruka timjan
1 msk ättika
2 tsk salt
1 burk färdig hollandaisesås
1 paket bacon
eller morotsbacon:
3 stora morötter
2 msk rapsolja
1 tsk vitlökspulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk salt
Tillagning - Gör så här
Värm ugnen till 160 grader varmluft.
Skölj morötterna, men skala dem inte eftersom mycket av nyttigheterna sitter i skalet. Hyvla på längden med hjälp av en mandolin och lägg skivorna på en plåt.
Rör ihop rapsolja, vitlökspulver, paprikapulver och salt, och pensla blandningen på morotsskivornas båda sidor. Ställ in plåten i ugnen i ca 15 minuter.)
Gör burgaren så här:
Rosta bröden och tillaga Plant beef enligt anvisningar på paketet. Stek bacon eller gör morotsbacon enligt recept ovan. Skiva tomaten och skölj spenaten.
Pochera äggen: Koka upp vatten med ättika och salt i en vid kastrull. Låt vattnet sjuda. Knäck äggen i 4 koppar. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Låt sjuda ca 3 min. Ta upp med hålslev.
Montera burgaren med spenat, hollandaisesås, tomat, pocherat ägg och bacon/morotsbacon. Toppa med timjan.