Med anledning av Aftonbladets granskning av MAX
2025-02-18 06:46 (Uppdaterad 2025-02-18 06:46)Aftonbladet har publicerat, 18 februari, en video där de uppger att det förekommer brister gällande matsäkerhet och hygien på MAX. Vi ser mycket allvarligt på det som framkommer i reportaget. Det är en bild vi inte delar och tar starkt avstånd ifrån det. Det följer inte våra rutiner och vi har initierat en utredning.
På våra restauranger serverar vi dagligen över 100 000 gäster och ingen ska behöva vara orolig för att äta hos oss. Kvalitet, matsäkerhet och god hygien är en förutsättning för våra gästers förtroende.
Vi på MAX tar kvalitetssäkringsarbete, matsäkerhet och hygien på högsta allvar. Vi har rutiner och instruktioner för livsmedelshygien och egenkontroll. Det innefattar även rutiner för vilka åtgärder vi gör om misstanke gällande brister uppstår.
Alla restaurangmedarbetare genomgår en obligatorisk digital utbildning om hygien och matsäkerhet när de börjar sin anställning och den repeteras årligen. Samtliga restaurangchefer och biträdande restaurangchefer ska dessutom genomgå en fördjupade klassrumsutbildning i matsäkerhet, som repeteras vart femte år.
Vi följer upp att alla rutiner följs via vår särskilda avdelning för internrevision som årligen gör över 2000 besök på MAX restauranger. De gör regelbundna oannonserade besök/inspektioner på alla restauranger flera gånger per år. Under besöken kontrollerar de bland annat matsäkerhet, rengöring, städning och underhåll av utrustning.