Lucioperca Maximus

Patrik Broström Borg, Hambergs Fisk Uppsala, vann i proffsklassen 2010 med sin gösburgare Lucioperca Maximus (Krispig gös på dillrostad rågbröd).

Ingredienser

Bröd

4 st rågbröd, dill, rapsolja

Kött (fisk/kyckling/veg)

Gös - 4 bitar ca 100 g

Tillbehör

Panering:
½ dl vetemjöl
1 dl breadcrumps
1 ägg
1 msk curry

Fänkålen:
2 st Fänkål
½ dl 12% ättika
1 dl strösocker
1 ½ dl vatten
1 citron

Dressing

1 dl lättmajonnäs
1 dl lättcremefraiche
1 msk grov osötad senap
färsk riven pepparrot
1 msk finskuren vårlök

Tillagning - gör så här

Vänd fisken I vetemjöl och sedan i det uppvispade ägget och slutligen I curry/ ströbrödet. Fritera eller stek bröden försiktigt i rapsoljan. Salta och peppra panna

Kallrör ättika socker och vatten. Riv citronskal och pressa juicen. Riv fänkålen på grova sidan av ett rivjärn. Blanda och låt stå.

Dressing: Blanda majonnäs, creme-fraiche och senap. Pepparrot efter smak. Vårlök Salt och peppar.