Burger of Love

Jens Drugge från Stockholm vann 2013 års final av Hamburger-SM med sin hamburgare Burger of Love 

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Grand de Luxe-kött

Tillbehör

Ölbrässerad silverlök och jalapeño
Gruyère
Bifftomat
Inlagd gurka
Romansallad

Dressing

Vitlök & dijonsenapsdressing

Tillagning - gör så här

Skiva silverlök. Lägg 1 msk smör i en stekpanna och stek löken lätt, slå på 1 dl öl (ljus amerikansk lager). Låt koka in. När ölen nästan är inkokt, skiva en färsk jalapeño och vänd ner. Låt allting koka någon minut.

Smaksätt majonnäs (gärna hemmagjord) med vitlök och dijonsenap. Finhacka syltad rödlök. Grilla köttet som kryddas med salt och vitpeppar på båda sidorna. När du vänder köttet, lägg på Gruyèreosten så att den smälter mot det varma köttet. Rosta brödet så det får en härligt krispig yta. Lägg dressing på bottenbrödet följt av övriga ingredienser.