Roasted Garlic - Crunchy Serrano featuring Västerbotten

Daniel Esberg från Täby var en av finalisterna i Hamburger-SM 2012 med sin burgare Roasted Garlic - Crunchy Serrano featuring Västerbotten.

Ingredienser

Bröd

Max hamburgerbröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max hamburgare kött

Tillbehör

Sallad
Rödlök
Tomat
Knaperstekt serranoskinka
Västerbottenost
Peppar
Salt.

Dressing

"Roasted Garlic"dressing:
3 dl Creme Fraiche
1/2 dl Majonäs
4 klyftor vitlök som rostats och sedan finhackats
5 stänk Tabasco
1 msk flytande honung
8 Grönpepparkorn (mortlade)
2 kryddmått salt.

Tillagning - gör så här

I botten har vi bottenbrödet. Därefter lägger man på sallad, tomat och rå rödlök. På den läggs en saftigt stekt Grand de Luxburgare. Sedan två skivor Västerbottenost som toppas med två skivor knaperstekt serrranoskinka. Ovanpå detta ett rikligt lager Roasted Garlic dressing för att slutligen lägga överst ett toppbröd.