Max Blend

Johan Olsson från Malmö var en av finialisterna i Hamburger-SM 2011 med sin burgare Max Blend.

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

Friterade lökringar
Sallad
Tomat 

Dressing

Whiskeysås:
1gul lök
1 vitlöksklyfta
1 grön chili
1 dl grädde
0,5dl whiskey
1 tsk liquide smoke
salt och peppar.

Bryn gul lök, tillsätta en klyfta vitlök och grön chili. Slå i whiskey, grädde och liquide smoke. Låt sjuda i 15 min. Red vid behov av den med lite maizena.

Chilimajonnäs:
1 finhackad röd chili
2dl majonnäs
salt och peppar.

Tillagning - gör så här

Börja med bottenbröd. Lägg på sallad och häll över Whiskeysås. Lägg på hamburgaren, tomat, lökringar och avsluta med chilimajonnäs. Lägg på toppbrödet.