Jallaburgare

Hannes Sonnenschein från Norrfjärden deltog i finalen av Hamburger-SM 2010 med sin burgare Jallaburgare.

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött

Tillbehör

Matbucha Friterad aubergin
Isbergsallat
Bifftomat
Rödlök.

Dressing

Hummus:
Mixa kikärtor med tahini, vitlök, citron och olivolja. Smaka av med salt.

Tillagning - gör så här

Matbucha Rosta och skala paprika och tomater, skär i tärningar och krydda med chili, vitlök och salt. Friterad aubergin Skiva aubergin i 1 cm tjocka skivor, fritera gyllene i fritös. Ta sedan upp skivorna och låt rinna av på papper. Krydda med citronsaft, paprikapulver, vitlök och salt. Gör så här Grilla hamburgarna och rosta Friscobrödet. Ta en stor matsked hummus på bottenbrödet, sen strimlad isbergsallat, en skiva bifftomat och två ringar rödlök. Lägg på hamburgare och därefter en sked matbucha, en friterad aubergin samt brödlocket.