Björns Barbecue Deluxe

Björn Skaldeman från Falköping var en av finalisterna i Hamburger-SM 2010 med sin burgare Björn Barbeque Deluxe. 

Ingredienser

Bröd

Max Friscobröd

Kött (fisk/kyckling/veg)

Max Hamburgare kött 2x90 g

Tillbehör

 2x90g Cheddarost
2 skivor Bacon
Rostad lök
Strimlad isbersallat
Bifftomat
Ketchup.

Dressing

Barbecue majonnäs:
Blanda en del majonnäs med en del Texas Smokehouse Steaksauce. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar.

Tillagning - gör så här

Grilla hamburgarna och krydda med salt och vitpeppar. Stek bacon. Rosta Friscobrödet. Ta en stor matsked barbecue majonnäs på bottenbrödet, sedan strimlad isbergssallad, en skiva bifftomat, en liten klick ketchup på tomaten och häll sedan över en matsked rostad lök. Varva de två kötten med cheddar skivorna, toppa med bacon och lägg på brödlocket.