Fettbokslut

Vi vill göra snabbmaten hälsosammare genom att minska på fettet. Varje år gör vi därför ett fettbokslut för att se hur vi har lyckats. Första året tog vi bort 83 ton fett. År 2012 redovisar fettbokslutet att Max har minskat med 92 ton fett från menyn.

Nyttig debatt

I år har svenska folket diskuterat övervikt, fett, socker och snabbmat mer än någonsin. Max som tillhör snabbmatsbranschen blir ofta utpekade som en del av problemet. Vi tycker att fettdebatten är bra och viktig. Det är viktigt att minska den ökande övervikten i Sverige och att stoppa de följdsjukdomar, diabetes samt hjärt- och kärlsjukdomar som följer fetman. Under de senaste åren har Max lanserat nya, fettsnåla snabbmatsprodukter samtidigt som vi har minskat fett och kalorier i vårt ordinarie sortiment.

Nyckelhålsmärkta produkter

Idag kan man äta lika nyttigt eller nyttigare på Max än på nästan vilken restaurang som helst. Våra sallader och våra nyckelhålsmärkta hamburgare är nyttiga alternativ till mycket av de onyttiga och feta pastarätter, pajer eller husmanskost som svenskarna dagligen äter till lunch.

Vi försöker alltid minska på fettet

Efter lanseringen av våra nyckelhålsmärkta produkter har vi fortsatt att se över sortimentet. Vi har bland annat bytt ut all majonnäs till en magrare variant med drygt 60% lägre fetthalt. Vi har också bytt ut vår glass till en magrare variant med cirka 1% fett. Dessutom har en bönsallad tillkommit som tillbehör. Bönsalladen går i linje med Max satsning på produkter/mat med lågt GI.

Milstolpar

Samtidigt med den nya produktlinjen sker många fler förändringar:

2012

  • Max lanserar nya hälsosamma sallader.

2011

  • Max blir första konceptstyrda restaurang som blir certifierade av Nyckelhålet på restaurang

2010

  • Äppelklyftor ersätter fruktsallad som alternativ till pommes frites.

2008

  • De återstående 6% av palmoljan är nu helt borttagen - denna åtgärd innebar även att vi sänkte de mättade fetterna till 10%.
  • Ekologiskt kaffe.
  • Ekologisk lättmjölk.
  • Vi beslutade att lansera GI-bröd i butik.

2007

  • Max lanserar en GI-burgare serverad i ett GI-bröd med ett GI-värde under 55.

2006

  • Bönsallad med lågt GI.

2005

  • Low Carb-burgare, en hamburgare utan bröd.
  • Slim - nyckelhålsmärkt hamburgare, lika mager som keso.
  • Inga tillsatta transfetter på Max.

2004

  • Nyckelhålsmärkt pastasallad.

2003

  • Den ordinarie majonnäsens fetthalt sänks med över 60 procent.
  • Ny kalorisnål produkt: Smoothie.
  • Ny produkt: Naturligt källvatten på sportflaska (utan kolsyra).
  • Till vilken hamburgare som helst kan man välja rågbröd i stället för vitt bröd.
  • Fler nya alternativ till pommes frites (samma pris för kunden): Ny fettfri grönsallad, fruktsallad och cole slaw.
  • Äppelrökt bacon (för smakens skull)