Kaffedags?

Två år efter att vi 1968 grillat våra allra första burgare bryggde eldsjälarna bakom Seattle’s Best Coffee sina första koppar. Sammanbundna av den gemensamma visionen att smaken går före allt annat har vi nu förenats för att sätta extra krydda på din meny och runda av din måltid på det där perfekta sättet.

Så odlas bönorna
Seattle’s Best Coffee jobbar dedikerat och långsiktigt med sina kaffeodlare och hämtar kontinuerligt in kunskap och inspiration från producenter över hela världen. Ett ansvarsfullt odlat och rättvist inköpt kaffe är viktigt, det leder till gladare odlare och tillgång till dom allra bästa bönorna.

Så väljs bönorna
Var någonstans en böna sås och växer är bara en liten, om än viktig, del av dess resa mot din perfekta kopp kaffe. Kvaliteten på en specifik böna kan förändras från skörd till skörd, så även om Seattle’s Best Coffee har tillgång till den högsta kvaliteten på bönor slutar aldrig provsmakningen. Om bönorna är tillräckligt bra får dom en guldstjärna och rullar vidare för att blandas.

Så blandas bönorna
Själva kaffet är den rostade frukten av ett finjusterat recept, blandat av bönor som noggrant valts ut för sina nyanser och sin karaktäristiska smak. Eftersom bönorna blandats i ett grönt och orostat stadie uppnås sedan en rostning som kontinuerligt håller samma härliga smak och kvalitet.

Så rostas bönorna
Innan rostningsugnarna startas har mängder av arbete lagts ned på att hitta de rätta bönorna från de rätta källorna, i precis rätt mängd och blandning. Men det är trots allt i rostningen som den verkliga magin äger rum. Varje kaffeblandning kräver sin unika, finkalibrerade rostningskurva. Den långa och försiktiga rostningsprocessen tar fram den ultimata smakpotentialen i varje böna. Ungefär som ett långkok på låg temperatur - det tar lite tid men lyfter också fram extra rika och komplexa smaker.

Hållbart samhälle
Max är det svenska familjeföretaget med den långsiktiga visionen om att bli ett hållbart företag i ett hållbart samhälle. Seattle’s Best Coffee delar vårt synsätt på hållbarhet, och de tar ansvar för både jorden de odlar och för de producenter som får den att blomma. Kaffet är därför Fairtrade-märkt. Läs gärna mer om detta på seattlesbest.com.

Avslutningsvis
När vi på Max väljer råvaror till burgarna och salladerna på menyn finns det inget som kan få oss att tumma på kvaliteten. Färska grönsaker, garanterat svenskt nötkött, svensk kyckling och bacon. Allt för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Precis samma dedikation och nörderi ligger bakom kaffet från Seattle’s Best Coffee.