
MAX etablerar energismart restaurang i Sandviken
2025-02-19 09:25 (Uppdaterad 2025-02-19 09:30)MAX Burgers tillväxtresa fortsätter och restaurang nummer 157 i Sverige slår idag upp portarna på Tuna handelsområde i Sandviken. Restaurangen som ligger intill riksväg E16 har plats för 240 gäster och i och med öppningen har MAX skapat 40 nya arbetstillfällen i området. Nytt för burgarkedjan är ett innovationsprojekt med kylpaneler.
Den 157:e MAX-restaurangen i Sverige (197 restauranger totalt) är ett nytt hus i limträstomme och har generöst med sittplatser, 112 platser inomhus och 129 utomhus. Restaurangen ligger välplacerat intill riksväg E16 på det nya handels- och verksamhetsområdet Tuna som är under utveckling. För bilburna gäster finns goda parkeringsmöjligheter, laddplatser samt drive med dubbla körfält för snabbare beställning. MAX samarbetar med Spacergy och ClimaCheck i ett projekt med stöd av Energimyndigheten, där målet är att optimera energianvändningen i restaurangernas kylsystem. Genom implementering av innovativa kylpaneler förväntas projektet minska energiförbrukningen med 15 till 30 % i de system de kopplas till.
- Nu får den amerikanske jätten se upp! Vi är glada över att kunna öppna denna innovativa restaurang i Sandviken, som kommer att bli ett välkommet och lägligt stopp längs vägen, inte minst för fjällresenärer. Med Kungsberget i närheten och Tuna-området som är under spännande utveckling, kommer detta bli en välbesökt plats för både Sandvikenbor samt förbiresande som önskar ladda bilen och magen,säger Christoffer Bergfors, vice vd på MAX Burgers.
Matilda Wermelin är nytillträdd restaurangchef på MAX Sandviken och har jobbat inom burgarkedjan i över 10 år, det senaste året som restaurangchef i Västerås. Det som motiverar henne är den ständiga utvecklingen, både möjligheten att utveckla sig själv men främst att vara med och utveckla medarbetare till framtida stjärnor.
- Att jobba med ett fantastiskt team är så roligt. Jag får vara en del av mina medarbetares utveckling, vilket är väldigt motiverande. Jag strävar efter att min restaurang ska genomsyras av en familjär atmosfär där alla, både personal och gäster, känner sig välkomna och hemma, säger Matilda Wermelin, restaurangchef på MAX Sandviken.
Öppningsceremonin sker den 19 februari klockan 10:00 och leds av Richard och Christoffer Bergfors från ägarfamiljen tillsammans med restaurangchef Matilda Wermelin. På plats under ceremonin för att klippa det röda bandet finns representanter från ”Alla på is”, SAIK Bandy, samt ”Framsteget”, Sandvikens IF, då MAX sponsrar dessa samhällsinitiativ.
- MAX har en lång historia av att stötta föreningar och idrottsinitiativ och vi är oerhört stolta över att vara en del av SAIK Bandy och Sandvikens IF fortsatta satsning, säger Christoffer Bergfors.
Restaurangen ligger på Kolbullevägen 7, 811 42 Sandviken, och är öppen söndag till torsdag klockan 10:00 – 01:00 samt fredag till lördag klockan 10:00 – 03:00.
MAX Burgers har 197 restauranger totalt; 157 i Sverige, 26 i Polen, 8 i Norge och 6 i Danmark.